Breaking News
Home / ŽIVOTNI STIL / ZDRAVLJE / Recepti - Zdravlje / ČAJ OD KORE NARA PROTIV PROBAVNIH PROBLEMA

ČAJ OD KORE NARA PROTIV PROBAVNIH PROBLEMA

Nar je voće koje je oduvijek poznato kao simbol zdravlja i vječnog života. Ima jako antioksidativno djelovanje i mnoge zdravstvene prednosti.

Kora nara vrlo učinkovito pomaže kod probavnih problema, proljeva i kolere. Mnogi tvrde da čaj od kore nara olakšava probavne probleme već nakon par sati. Kako se priprema i koliko često se pije, pročitajte u nastavku.

ZAŠTO KORA OD NARA?

Jedna od prednosti kore nara je obilje vitamina C koji jača imunitet, povoljno djeluje na srce i krvne žile, elastičnost kože te zdravlje zubi i kostiju. Zbog velike količine antioksidansa, odlično je sredstvo za sprječavanje kardiovaskularnih bolesti. Čaj od kore nara je također idealan za detoksikaciju tijela. Njegova vrlo važna funkcija je i održavanje zdrave probave te smanjenje različitih probavnih problema.

KAKO PRIPREMITI ČAJ OD KORE NARA?

Za pripremu ovog čaja potrebno je osušiti koru nara. Omjer kore i vode mora biti 1:20 što znači 10-12 g kore na 200 ml vode. Ako je omjer manji, čaj neće imati pravi učinak. Ako je omjer veći, čaj može izazvati probleme kao što su glavobolja, vrtoglavica i znojenje.

Postupak za pripremu čaja:

1. Osušenu koru nara stavite u šoljicu iz koje ćete piti čaj

2. Kada voda zavrije ulijte ju u šoljicu i poklopite

3. Tako poklopljeno držite 25 minuta i popijte čaj bez dodavanja sladila

Ispijanje ovog čaja se prije svega preporučuje za olakšavanje želučanih i crijevnih problema. U slučaju takvih problema popijte pola šoljice čaja, a drugu polovicu nakon 3 sata. Ako su problemi ozbiljniji, savjetuje se rasporediti ispijanje šoljice čaja kroz dan (četiri puta dnevno) svaki drugi dan.

Nakon sedam dana napravite pauzu od najmanje sedmcie.  Čaj možete piti čak i ako ste posve zdravi, ali nemojte pretjerivati. Ukoliko niste sigurni kako će čaj djelovati na vaše probleme, savjetujte se sa svojim liječnikom.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »
error: Content is protected !!