Breaking News
Home / VIJESTI / Ismail Zulfić među nagrađenima na 73. Izboru najuspješnijih sportista BiH

Ismail Zulfić među nagrađenima na 73. Izboru najuspješnijih sportista BiH

Tradicionalna, 73. manifestacija Izbor najuspješnijih sportista i sportskih ekipa u BiH održana je u Narodnom pozorištu u Sarajevu, a dodijeljene su i nagrade u ostalim kategorijama.

Za najboljeg nogometaša izabran je Edin Džeko, dok je Džanan Musa najbolji košarkaš BiH u protekloj godini. Najuspješniji klubovi u muškoj konkurenciji su Igokea i Stonoteniski klub “Mostar”, u ženskoj konkurenciji Stonoteniski klub “Spin 2012” i Košarkaški klub “Play off”, dok je najuspješnija državna selekcija muška Košarkaška reprezentacija BiH. Priznanje za najuspješnijeg trenera dodijeljeno je selektoru džudo reprezentacije BiH Branislavu Crnogorcu.

Među nagrađenima su i Ismail Zulfić iz Plivačkog kluba Spid koji je jedini klub u Bosni i Hercegovini koji radi sa tipičnom i djecom i osobama sa invaliditetom, kao i Amel Kapo, diplomirani profesor tjelesnog i zdravstvenog odgoja koji trenira djecu s Downovim sindromom, autističnu djecu, djecu bez ruku itd.  

Dobitnici nagrada

U Top 10 sportaša, na osnovu izvrsnih rezultata, uvršteni su: Damir Džumhur (tenis), Harun Sadiković (džudo), Bahrudin Mahmić (kickbox), Amel Tuka (atletika), Meris Muhović (karate), Sanjin Pehlivanović (bilijar), Irfan Muhić (power lifting), Adem Fetahović (boks), Nedžad Husić (taekwondo) i Edin Puhalo (boks). Za najuspješnijeg juniora izabran je Hamza Čajić (karate), dok je kod juniorki to Aleksandra Samardžić (džudo). Najuspješnije ekipe u konkurenciji paraolimpijskih sportova su SDI “SPID” Sarajevo (sjedeća odbojka) i Streljački invalidski klub “Tuzla”. Specijalna nagrada za popularizaciju i razvoj sporta dodijeljena je posthumno Erni Sinanović i Mehmedu Sokoloviću. Nagrade Ambasador sporta pripale su Sabahudinu Delaliću (sjedeća odbojka) i Raziji Mujanović (košarka). Posebno priznanje “Mirza Delibašić” dodijeljeno je rukometašu Mirsadu Terziću.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »
error: Content is protected !!