Breaking News
Home / ISPOVIJESTI / ISPOVIJEST KOJA JE UZDRMALA MNOGE! Dok su me silovali, moj suprug je gledao i … (POTRESNO)

ISPOVIJEST KOJA JE UZDRMALA MNOGE! Dok su me silovali, moj suprug je gledao i … (POTRESNO)

Držala sam plastičnu zdjelu u rukama i samo ga gledala. Nisam znala šta da mu odgovorim ali sam tužno izustila: “Ma hajd’ pojest ćemo to što ima”.

Stajao je u mjestu, gledao malo lijevo, malo desno… I sa jedne i sa druge strane, nedaleko od nas, kao i mi, druge porodice i vlasnici vikendica su uživali u predivnom danu. Suprug se ponovo okrenuo prema meni i rekao mi: “Odoh do njih, pokazujući mi rukom, vidjeti da li imaju briketa ‘sa strane’”. Potvrdno sam kimnula glavom.

Zadržao se malo duže. Nisam vidjela ni njega, a ni ljude koje je odlučio pitati za pomoć. Salatu sam privodila kraju, te ono što je gotovo, s roštilja skidala. Vratio se…

“Ženo, spašeni smo. Mada, morat ćeš malo kasnije otići do njih, jer su i oni sada otišli u nabavku.” – rekao mi je ne gledajući u mene. Samo sam rekla: “OK!”

Nastavio je okretati ribu koja je predivno mirisala, te koju sam jedva čekala jesti. Međutim, zbog nedostatka briketa, ništa nije moglo dobiti ni boju ni kvalitetu…

“Odoh se ja malo bućnuti u moru. Sav sam se usmrdio na dim” – rekao mi je suprug i laganim koracima se spuštao do mora.

Gledala sam ga kako pliva, kako uživa u vodi. Slušala sam naše sinove kako lajkuju fotografije nekim djevojkama na Facebooku i, onda mi misli prekine neki muški glas: “Gospođo!”

Koraci k putu bez povratka

Okrenula sam se i ispred vikendice, nekih 50tak metara od naše, vidjela mlađeg muškarca kako mi maše. Da, u svoj mirnoći, mirisima, odsustvu, zaboravila sam na roštilj, na briket. Ustala sam, rekla sinovima da odoh donijeti briket, i zaputila se u pravcu vikendice. Taj muškarac se izgubio, ali sam nastavila koračati.

Kada sam stigla do vikendice, ispred nikoga nije bilo, pa sam se zaputila prošetati iza… Kako sam se kretala, glasovi su sve bili bliži. Ugledala sam četiri muškarca, ne stariji od 25 godina, kako sjede oko drvenog stola dok je još jedan bio za roštiljem, onaj koji me je i pozvao.

Približila sam se stolu i sve ih pozdravila, te se zaputila do onoga koji je bio za roštiljem. Započeli smo razgovor. Bio je upoznat sa svime, i rekao je da je briket tu, pored roštilja.
ZA NASTAVAK PREĐITE NA NAREDNU STRANU…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »
error: Content is protected !!