Breaking News
Home / ŽIVOTNI STIL / ZDRAVLJE / Fitnes i dijeta / JUTARNJA BANANA DIJETA: S OVIM DORUČKOM SMRŠAVITE 5 KG U 2 TJEDNA BEZ PO MUKE!

JUTARNJA BANANA DIJETA: S OVIM DORUČKOM SMRŠAVITE 5 KG U 2 TJEDNA BEZ PO MUKE!

Nakon što je u Japanu izašla knjiga o dijeti s bananama, počeo je pravi banana-bum! U ovoj knjizi je opisana istinita priča Japanca Hitoshi Watanabe, koji je pomoću ove dijete izgubio 18 kilograma za samo par mjeseci!

Zašto je ova dijeta postala toliko popularna? Watanabe tvrdi da je za gubitak viška težine potrebno samo zamijeniti uobičajen doručak – s bananama i mlakom vodom!

Hitoshi Watanabe kaže da kombinacija banana s vodom sobne temperature dovodi do ubrzanja metabolizma, zato čovjek koji provodi ovu dijetu, za ručak i večeru može jesti više-manje sve što želi, ali i dalje će gubiti suvišne kilograme.

Također, polu-zrele banane sadrže tzv. otporni škrob, zbog kojeg se osjećamo sitim. Kao rezultat, proces sagorijevanja masti je još intenzivniji, 30% brži nego pomoću tradicionalnih metoda. Voda sobne temperature poboljšava probavu, te smanjuje osjećaj gladi.

Watanabe je nakon brojnih propalih pokušaja da smršavi, odlučio u knjizi objediniti svoja iskustva iz prethodnih dijeta i znanstvene činjenice koje je njegova supruga Sumiko, farmaceutkinja po struci, stekla tijekom istraživanja preventivne medicine.

Stvorili su metodu mršavljenja koju su nazvali jutarnja banana dijeta i odmah oduševili sve koji ne vole baš vježbati. Naime, debljim osobama uvijek se savjetuje da izgore unesene kalorije vježbanjem, a Watanabe je pružio jednostavno rješenje: treba pojesti samo sirove banane uz čašu vode čim se dignu, te ništa ne jesti do ručka. Jednostavno banane sadrže resistentni škrob, koji aktivno potiče gubitak težine.

Naime, nije svaka vrsta škroba jednaka. Škrob se dijeli na probavljivi i rezistentni škrob. Rezistentni škrob se ne razgrađuje u tankom crijevu, nego prolazi u debelo crijevo gdje dolazi do fermentacije. Resistentni škrov pridonosi proizvodnji kratkolančanih masnih kiselina koje su hrana za stanice crijeva pridonoseći zdravlju gastrointestinalnog sustava.

Pravila nema, osim da pojedete količinu do osjećaja sitosti. Japanci imaju i pravilo 80/20, jer smatraju da se čovjek nikad ne treba prejesti, odnosno potpuno zatrpati želudac hranom. „Osam dijelova punog želuca održavaju čovjeka, dva dijela održavaju doktore.“ Zato mnogi pojedu samo 80% onog što je servirano, dok 20% vrate.

Pogledajte str. br. 2

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »
error: Content is protected !!