Breaking News
Home / SPORT / Musa: Ako dobijemo Belgiju 90% smo u drugom krugu

Musa: Ako dobijemo Belgiju 90% smo u drugom krugu

Bh. košarkaše očekuje nastavak kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo

Reprezentaciju Bosne i Hercegovine očekuje nastavak prvog kruga kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, a izabranici Duška Vujoševića se uveliko pripremaju za susret protiv Belgije u Skenderiji, koji je na rasporedu u petak od 20:00 sati.

Nakon obavljenog treninga u Skenderiji mladi bh. košarkaš Džanan Musa je sa prisutnim predstavnicima medija razgovarao upravo o predsojećim izazovima.

“Belgija je jedna vrhunska ekipa koja dolazi bukvalno u punom sastavu. Osim Van Rossoma i Lojeskog niko im ne fali. Dugo godina su zajedno i mislim da su oni čak i veća prijetnja od Rusa jer su dosta angažovani u odbrani, a atletski su sposobni i moćni, tako da moramo odigrati jednu dobru utakmicu… Mislim da su oni dosta dobra reprezentacija koja bi nam mogla zadati velike probleme”, istakao je Musa, pa nastavio:

“Mislim da će atletske predispozicije biti njihov najveći adut. Dobro trče i u napadu i u odbrani. Dobri su i u postavljenoj odbrani  ‘5 na 5’. Moramo pronaći pravu opciju u napadu koju ćemo iskoristiti protiv njih.”

Nakon Belgije, već u nedjelju reprezentacija BiH gostuje u Rusiji, ali Musa smatra da je sada prioritet duel u Skenderiji.

“Mislim da je rano pričati o Rusiji. Ova utakmica nama predstavlja sve, jer ako dobijemo 90% smo u drugom krugu. Trenutno nam utakmica protiv Belgije znači sve.”

(sportsport.ba)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »
error: Content is protected !!