Breaking News
Home / ZANIMLJIVOSTI / Nevjerovatna životna priča Enisa Bešlagića: Nakon ovoga ćete ga voljeti duplo više

Nevjerovatna životna priča Enisa Bešlagića: Nakon ovoga ćete ga voljeti duplo više

Enis Bešlagić je najpopularniji bosanskohercegovački glumac i iako posljednjih godina ne snima mnogo, on je i dalje duboko urezan u srca svih Bosanaca i Hercegovaca zbog svega onog dobrog što je uradio u prošlosti.

Igrao je u našim najboljim filmovima i serijama, a njegove uloge i danas se prepričavaju. Enis je školovan glumac, ali prije nego je ušao u svijet filma, bavio se svim i svačim kako bi sebi i svojoj porodici osigurao koru hljeba.

On je sa 16 godina pobjegao od rata iz rodnog Tešnja kod rodbine u Njemačku. Odmah se zaposlio u firmi za čišćenje, a nakon tri mjeseca ribanja ureda počeo je raditi na groblju u Münchenu.

Radio je kako ne bi bio na socijalnoj pomoći, a tamo je naučio puno o životu. Od zarađenog novca kupovao je ono što si u djetinjstvu koje je prekinuo rat nije mogao priuštiti. Nije mu smetalo. Čekao je svoju šansu koja je došla.

Sad je tu gdje jeste i ko zna koliko će nam još radosti donijeti. Neka nam je živ i zdrav, i hvala mu za sve nezaboravne trenutke koje nam je priredio. Jedan je Enis Bešlagić.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »
error: Content is protected !!