Breaking News
Home / VIJESTI / OVAKVU PROGNOZU NE OČEKUJETE: Pogledajte kakvo nas vrijeme čeka do kraja zime! KAKVO IZNENAĐENJE!

OVAKVU PROGNOZU NE OČEKUJETE: Pogledajte kakvo nas vrijeme čeka do kraja zime! KAKVO IZNENAĐENJE!

Sve do sredine februara čeka nas pravo proljetno vrijeme, a temperatura tokom dana ni u jednom trenutku neće pasti ispod nule, prognoziraju meteorolozi! Nakon još dva tri hladnija dana ove nedjelje, slijedi naglo otopljavanje, pa će već sljedećeg vikenda biti čak 11 stepeni, što je daleko iznad januarskog prosjeka.

Ni poslije 15. februara hladnijeg vremena nema čak ni u naznakama, tako da se već sada može reći da je ovo najtoplija zima decenijama unazad.

Meteorolog Đorđe Đurić napominje da je kratkotrajni, nešto hladniji talas na izmaku i da je pred nama period izuzetno lijepog i toplog vremena.

– Još danas i sutra će biti prohladno i tmurno, ponegdje će padati i slab snijeg, ali od četvrtka pa sve do kraja mjeseca čeka nas sunčano i osjetno toplije vrijeme. Imaćemo, doduše jutarnje mrazeve, ali će biti blagi. Preko dana će biti izuzetno toplo za kraj januara, temperatura će se kretati i do 10-11 stepeni. Ako je prosječna temperatura za ovo doba godine oko jedan stepen, onda je jasno da je desetak stepeni za kraj januara izuzetno visoka temperatura.

Neće biti do kraja ovog mjeseca ni snijega ni kiše, ali se očekuje da u košavskom području povremeno duva jači vjetar – objašnjava Đurić i dodaje da ni u nastavku zime neće biti naleta hladnijeg vremena:

– Već sada je jasno da do sredine februara nećemo imati ni jedan ledeni dan, odnosno da temperatura tokom dana neće padati ispod nule. Iako je možda još rano govoriti o tome, skoro da možemo da konstatujemo da će se takvo vrijeme zadržati sve do početka proljeća, što znači da će ovo biti jedna od najtoplijih zima decenijama unazad.

 

(ekskluziva.ba)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »
error: Content is protected !!