Breaking News
Home / ŽIVOTNI STIL / ZDRAVLJE / Savjeti / Pobijedite “umoran” izgled

Pobijedite “umoran” izgled

Savjeti koji će pomoći da nikad ne izgledate umorno

Većina nas prije ili kasnije čula je od poznanika ili kolega riječi: “Izgledaš umorno”? Kao da vi to sami ne znate, oni vam to moraju još isticati… Svatko od nas ima “lošije” dane iz različitih razloga, bilo da se radi o neprospavanoj noći, mamurluku, bolesti, glavobolji…
Što god bio razlog, za ovaj problem ipak (sva sreća) postoji pomoć. Ima mnogo stvari (neke djelotvornije od drugih) koje će vam pomoći postići budan i svjež izgled.

1. Nakratko legnite na krevet tako da vam glava visi s ruba. Krv će vam jurnuti u lice i razbuditi vas. Ako već imate složenu frizuru koju ne želite unerediti, savinite se u leđima unatrag što više možete i glavu zabacite unatrag. Ovo ne samo da će potjerati krv u glavu, već će i razbuditi i mišiće u cijelom tijelu.

2. Isprobajte brzinski facelift pomoću repa. Kosu svežite u visoki rep, što će vam automatski zategnuti i kožu na licu, pa ćete izgledati svježije.

3. Ujutro se istuširajte naizmjenično toplom i hladnom vodom. Ovakvo tuširanje potaknut će cirkulaciju i vratiti vam “boju”.

4. Ako su vam oči natečene, na njih prislonite hladnu žlicu (zvuči čudno, ali djeluje),  ploške krastavca ili hladne vrećice čaja od kamilice.

5. Isprobajte ledenu masku za lice. U svaki “pretinac” posudice za led (u vodu) dodajte nekoliko kapi limuna i maslinovog ulja, pa stavite u zamrzivač. Svakog jutra iskoristite po jednu kockicu leda kao ledenu masku. Ledom pređite preko lica, hladnoća će smanjiti natečenost, limunov sok zateže kožu, a maslinovo ulje daje vlažnost koži.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »
error: Content is protected !!