Breaking News
Home / ŽIVOTNI STIL / ZDRAVLJE / Savjeti / Spriječite neprijatne mirise, sačuvajte šminku, održite svježinu veša: Sve ovo možete sa kesicama koje stalno bacate!

Spriječite neprijatne mirise, sačuvajte šminku, održite svježinu veša: Sve ovo možete sa kesicama koje stalno bacate!

Te paketiće uvijek bacimo, ali nakon što saznate za šta vam sve oni mogu poslužiti, to više nikada nećete raditi.

kutiji s novim cipelama, odjećom i drugim tek kupljenim stvarima često nađemo vrećicu sa silika-gelom koji upija vlagu i tako štiti robu od vlažnosti. Na kesici takođe piše da se ne smije pojesti, ali to upozorenje stoji isključivo zato što postoji opasnost od gušenja, jer silika-gel sam po sebi nije toksičan. Naravno, te paketiće uvijek bacimo, ali nakon što saznate za šta vam sve oni mogu poslužiti, to više nikada nećete raditi.

1. Spasite mobilni telefon koji je pao u vodu
Napunite posudu kesicama sa silika-gelom i on će upiti svu vodu koja je ušla u mobilni telefon. Neki tvrde da je ovaj način spašavanja mokrog mobilnog čak 10 puta efikasniji nego kada se koristi pirinač.

2. Sačuvajte stare fotografije
U kutiju u kojoj držite stare fotografije stavite kesice sa silikagelom i on će spriječiti skupljanje vlage u kutiji koja može oštetiti vaše fotografijeUspomene će na ovaj način trajati i trajati…

3. Zaštitite šminku
neseser sa šminkom ubacite jednu, dvije vrećice sa silika-gelom koje će spriječiti pretjerano sušenje pudera i šminke na bazi pudera, zbog čega se ona teže nanosi.

4. Spriječite neprijatne mirise u torbi s opremom za vježbanje
Silika-gel upiće vlagu koja se skupila u patikama i odjeći posle treninga, što je posebno praktično uzevši u obzir da mnogi od nas nakon treninga ostave opremu u torbi ostatak dana, pa i duže. Bakterije obožavaju vlažnu okolinu, pa ćete uklanjanjem vlage spriječiti njihovo nakupljanje, kao i to da oprema za vježbanje ima neprijatan miris.

5. Održite peškire mirišljavima
Nekoliko vrećica sa silika-gelom stavite među složene peškireVlaga čudan miris koji dolazi s njom tako će u potpunosti nestati iz peškira, a vaše kupatilo mirisaće samo kao osvježivač vazduha i omekšivač za veš.

6. Održavajte vjetrobran čistim
Nekoliko vrećica sa silika-gelom stavite na kontrolnu tablu automobila što će spriječiti nakupljanje vlage i kondenzaciju s unutarašnje strane vjetrobrana. Zimi će vrećice silika-gela takođe spečiti smrzavanje s unutarašnje strane. Silika-gelu možda će trebati nekoliko dana da postane potpuno efikasan, stoga budite strpljivi.

7. Održavajte nakit čistim i sjajnim
dodiru s vlagom srebro tamni i gubi boju. Nekoliko kesica sa silika-gelom u vašoj kutijici s nakitom znatno će usporiti taj proces.

Dodatni savjet: Vrećice sa silika-gelom koje još ne upotrebljavate držite u skladištima koji ne propuštaju vazduh.

Izvor: zadovoljna.hr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »
error: Content is protected !!