Breaking News
Home / ŽIVOTNI STIL / LJUBAV / Šta upropaštava veze: Prosječna osoba 150 puta dnevno provjerava mobitel i ignoriše partnera

Šta upropaštava veze: Prosječna osoba 150 puta dnevno provjerava mobitel i ignoriše partnera

Istraživači s Univerziteta Baylor u Teksasu otkrili su da je sve češća pojava “ignorisanja” partnera zbog mobitela i da je postotak osoba koje njihov partner zapostavlja zbog tehnologije čak 46 posto.

Oni objašnjavaju kako se ovo dešava jer su ljudi privrženi svojim telefonima i da prosječna osoba provjerava svoju omiljenu igračku 150 puta dnevno, tj. svakih četiri-šest minuta, tako da nije ni čudno što to rade nesvjesno čak i dok neko s njima priča.

Ipak, činjenica da je ova navika postala skoro instinktivno ponašanje, nimalo je ne opravdava. Provjeravanje telefona dok pričate s nekim znači da niste dovoljno zainteresovani za ono što druga strana ima za reći.

Kako biste okončali ovu “ovisnost”, preporučuje se da ostavite telefon u drugoj prostoriji kada ste s partnerom i nastojte se oduprijeti Pavlovljevom refleksu da ga uzmete u ruke svaki put kad vidite novu notifikaciju.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »
error: Content is protected !!