Breaking News
Home / ŽIVOTNI STIL / PORODICA / Trinaestogodišnjak saopštio mami da se osamostalio: Pročitajte njen genijalan odgovor…

Trinaestogodišnjak saopštio mami da se osamostalio: Pročitajte njen genijalan odgovor…

Sin Australijanke Estell Havisham pokrenuo je kanal na portalu Youtube, i preko njega počeo da zarađuje neznatnu sumu novca.

Svi roditelji čija su djeca odrasla ili su trenutno u tinejdžerskim godinama, znaju koliko to može biti stresno i naporno, a djeca tvrdoglava i puna prohtijeva. To je vrijeme kada bi oni sve dali da dovoljno porastu i roditelje smatraju bezdušnim stvorenjima koja uživaju da ih kontrolišu, pa žele što prije da se osamostale. Kroz sličnu situaciju prošla je i Australijanka Estell Havisham. Njen trinaestogodišnji sin Aron pokrenuo je kanal na portalu Youtube, i preko njega počeo da zarađuje neznatnu sumu novca. Sa velikim ponosom saopštio je majci da je sada samostalan, a u svađi koja je uslijedila, istakao je da on sada sam zarađuje i da Estell više nema pravo da ga kontroliše i određuje šta će da radi.

Umjesto da nastavi svađu ili kazni dječaka, Estell je došla na genijalu ideju – napisala je sinu kratko pismo i sakrila njegove omiljene stvari. Pročitajte pismo i shvatit ćete zašto je ovih nekoliko redova postalo pravi hit na internetu i zašto su roditelji širom svijeta oduševljeni!

“Dragi Arone, s obzirom na to da si zaboravio da imaš samo 13 godina, a da sam ja tvoja majka, izgleda da ti treba jedna mala lekcija iz samostalnosti. Pošto si mi sasuo u lice da sada zarađuješ, mislim da će ti sada biti lakše da otkupiš sve stvari koje sam ti ja kupila u prošlosti. Ako želiš svoje lampe, sijalice ili pristup internetu, morat ćeš da snosiš dio troškova. To su, navela je mama, stanarina u iznosu od 430 dolara, struja u iznosu od 116 dolara, zatim internet 20 dolara te hrana 150 dolara.

Morat ćeš još i da bacaš đubre ponedeljkom, srijedom i petkom, kao i da počistiš i usisaš kuću. Jednom nedeljno ćeš čistiti kupatilo, spremati sebi hranu i čistiti nered za sobom. Ako ne uspeš, naplatiću ti i usluge sluškinje u iznosu od 30 dolara za svaki dan kada ću ja to morati da uradim umesto tebe. Ako odlučiš da bi radije opet bio moje dijete, a ne moj odrasli, samostalni cimer, možemo da pregovaramo o uslovima. Voli te mama.”

 

(Izvor: coolstyle.ba)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »
error: Content is protected !!