Breaking News
Home / SPORT / Vujošević pred meč sa Belgijom: Nadamo se pobjedi u punoj Skenderiji

Vujošević pred meč sa Belgijom: Nadamo se pobjedi u punoj Skenderiji

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine u petak će odigrati utakmicu trećeg kola drugog kruga kvalifikacija za SP, protiv Belgije.

Na današnjoj press konferenciji, prisutnim se obratio selektor Duško Vujošević koji je ukratko najavio meč koji slijedi.

“Zbog sistema takmičenja između ligaških utakmica, odredilo se da danas pričamo o predstojećim utakmicama. Svi su se pozvani odazvali, zdravstveno stanje je generalno dobro izuzimajući umor. Utakmica je vrlo složena. Belgijanci često mijenjaju odbranu, čak u nekim utakmicama igraju i zonski presing. Najvećim dijelom igraju s četiri vanjska igrača”, započeo je Vujošević, te nastavio:

“Oni su ozbiljna reprezentacija, imaju dobru federaciju… Zadnjih deset godina konstantno napreduju. Nisu otvorili najbolje ove kvalifikacije, ali nije to nijednom glatko izgledalo. Ranije su došli u Sarajevo, što sugeriše da preozbiljno shvataju ovaj meč. Žele da proizvedu maksimalan angažman i odgovoronost. Kad bi izgubili od nas, bili bi na korak do ispadanja”.

“Svjesni smo da nas čeka snažan protivnik koji će biti motivisan. Kod nas se kreira sarajevski neopravdani optimizam, a on je gust kao sarajevska magla. Na mene taj optimizam ne ostavlja neki efekat jer nije kreiran promišljanjem. Nijedna ekipa nije favorit i ovo nije utakmica koju će unapijed neko dobiti. Koliko god mi želimo da pobijedimo i oni će isto tako biti motivirani”, zaključio je bh. selektor.

Meč BiH i Belgije igra se u petak s početkom u 20 sati u dvorani Mirza Delibašić u Sarajevu.

(sportsport.ba)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »
error: Content is protected !!