Breaking News
Home / ŽIVOTNI STIL / KUĆNI LJUBIMCI / Žive za nas, umiru za nas

Žive za nas, umiru za nas

Svako od nas je bar nekoliko puta u životu čuo ili čitao o podvizima hrabrih pasa koji su svoj život dali za „svoje” ljude. Stručnjaci kažu da pas kao pas, bio rasan ili ne, u genima nosi nagon da čuva i sačuva svoju ljudsku porodicu

Krajem aprila iz Brizbejna u Australiji stigla nam je vest da je pas star 17 godina, polugluv i slep, svojim telom od hladnoće čak 16 sati čuvao svoju vlasnicu, trogodišnju devojčicu koja je odlutala iz dvorišta svoje kuće. Maks je lavežom spasioce doveo i do mesta gde su njih dvoje šćućureni čekali pomoć. Brizbejnska policija je ovog psa heroja odlikovala zvanjem „počasni policijski pas”, jer je zahvaljujući njegovoj privrženosti devojčica preživela, i iz ove nevolje izašla tek s nekoliko manjih modrica.

Na drugom kraju planete, na planini na severu Nju Džersija, sredinom februara ove godine život je izgubio engleski seter po imenu Pit, koji je svoju porodicu odbranio od crnog medveda na kojeg su naišli u šetnji. Kada ih je medved spazio i razjario se, Pit je nepomično stajao ispred svoje porodice, dajući im tako priliku da pobegnu dok se on upustio u okršaj s višestruko većom i snažnijom životinjom. Nažalost, iako je bio živ kada je odveden veterinaru, hrabri Pit je zbog teških povreda koje mu je naneo medved morao da bude uspavan.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »
error: Content is protected !!