Breaking News
Home / VIJESTI / Zmajevi u martu gostuju starom poznaniku?

Zmajevi u martu gostuju starom poznaniku?

Reprezentacija Bosne i Hercegovine je jučer počela pripreme za turneju u Americi gdje će krajem ovog mjeseci odigrati mečeve protiv SAD-a i Meksika.

Robert Prosinečki na raspolaganju neće imati najbolje igrače obzirom da se ne radi o FIFA terminu, a novi selektor Zmajeva će okosnicu tima za Ligu Nacija i Kvalifikacije za EURO 2020 prvi put testirati u martu.

Naime, učesnik Svjetskog prvenstva, reprezentacija Irana je jučer objavila listu potencijalnih protivnika u sklopu priprema za Mundijal.

Tako će Iranci u Teheranu 22. marta dočekati Bosnu i Hercegovinu ili jednu od dvije afričke reprezentacije Senegal i Tunis. Pet dana kasnije igrat će protiv Alžira, također u Teheranu. Uskoro se očekuje i zvaničan dogovor između NFSBiH i FS Irana.

Do sada su Zmajevi sa Irancima odigrali šest mečeva, jedini zvanični na SP u Brazilu, tada smo slavili sa sigurnih 3:1. Preostali mečevi su bili prijateljskog karaktera, azijska selekcija je upisala četiri pobjede, dok je prvi duel igran u Bihaću prije skoro 16 godina završen remijem(2:2).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »
error: Content is protected !!